Sunday, April 10, 2016

TSPSC Group 2 Model Papers | Liveamaravati

Marks for Interview: 75 marks.

Money banking and public finances – concept of money and measures of money supply velocity of money banks and credit creation, determination of price level – inflation, its causes and remedies , finance budget – taxes and non-tax revenue..

The TSPSC group-2 each paper will have 75 marks and the examination test will be conducted for 300 marks with 300 questions..

Application Fee: Please refer Official Notification regarding the application fee details..

© Ushodaya Enterprises Private Limited .

General Mental Ability.. 8.       (a) – Special Provision for SCs, STs, OBCs, Women & Minorities..

PART-B : The Group-2 Part-B is final Round to get Group2 Service job unter telangana government and the TSPSC Group-II Part-B for personal Interview for qualifying shortlisted candidates from Part-1 examination for complete details please read the TSPSC New Syllabus Pdf for Group-2 Service Recruitment Examination 2016.. Group 2 Reading material as per latest syllabus

.

Candidates should Apply Online Before Last Date. (Municipal Administration Sub.

The official website where you can check the TSPSC Group 2 Previous papers is www.tspsc.gov.in..

TSPSC Group I Syllabus TSPSC Group II Syllabus Group TSPSCIII Syllabus TSPSC Group IV Syllabus Please Note : We have Published above recruitment notification is not official, We have published that only for future use and we have published the information on the basis of previous recruitments notification's and it is not official information by the government.

Questions on General Science will cover General appreciation and understanding of science including matters of every day observation and experience, as may be expected of a well educated person who has not made a special study of any particular scientific discipline

.

Integration of Hyderabad State into Indian Union – Formation of Andhra Pradesh – Important historical events after 1956.. Age relaxation is applicable as per the government norms.. As on 01-07-2015, Candidate should have age between 18 to 44 years for Municipal Commissioner Gr.III, Assistant Commercial Tax Officer, Sub-Registrar Gr.II and Extension Officer Posts.

The role and impact of Science and Technology 2

Q 1 – UNDER AKBAR, THE MIR BAKSHI WAS REQUIRED TO LOOK AFTER ?
A: the state treasury B: military affairs
C: the land revenue system D: the royal household
Answer : B
Q 2 – TRIPITAKAS ARE SACRED BOOKS OF?
A: Buddhists B: Hindus
C: Jains D: None of the above
Answer : A
Q 3 – THE THEORY OF ECONOMIC DRAIN OF INDIA DURING BRITISH IMPERIALISM WAS PROPOUNDED BY?
A: M.K. Gandhi B: R.C. Dutt
C: Dadabhai Naoroji D: Jawaharlal Nehru
Answer : C
Q 4 – THE TREATY OF SRIRANGAPATNA WAS SIGNED BETWEEN TIPU SULTAN AND?
A: Dalhousie B: Cornwallis
C: Robert Clive D: Warren Hastings
Answer : B
Q 5 – THE SYSTEM OF COMPETITIVE EXAMINATION FOR CIVIL SERVICE WAS ACCEPTED IN PRINCIPLE IN THE YEAR?
A: 1882 B: 1858
C: 1833 D: 1853
Answer : D
Q 6 – THE TREATY OF MANGALORE WAS SIGNED BETWEEN?
A: the French East India Company and Tipu Sultan B: Haidar Ali and the Zamorin of Calicut
C: the English East India Company and Tipu Sultan D: the English East India Company and Haidar Ali
Answer : A
Q 7 – TO WHICH PROFESSIONS EARLIER LEADERS WHO STRUGGLED FOR FREEDOM OF INDIA MAINLY BELONGED?
A: Journalists B: Lawyers
C: Teachers D: All of the above
Answer : D
Q 8 – TODAR MAL WAS ASSOCIATED WITH?
A: music B: land revenue reforms
C: literature D: law
Answer : B
Q 9 – THE TITLE OF ‘VICEROY’ WAS ADDED TO THE OFFICE OF THE GOVERNOR-GENERAL OF INDIA FOR THE FIRST TIME IN?
A: 1848 AD B: 1858 AD
C: 1856 AD D: 1862 AD
Answer : B
. Prohibition and Excise Sub Inspector: Minimum 18 years & Maximum 28 years. APPSC Group 11 Mains Previous 2011 Years Question Papers.


Tags : tspsc group 2 previous papers,tspsc group 2 syllabus,sample papers 2016 download,recruitment,tspsc gr 2 syllabus 2015,tspsc group ii exam pattern 2015,tspsc gr ii pattern 2015,tspsc gr ii model papers 2015,tspsc gr ii question paper 2015,tspsc group 2 syllabus 2016,tspsc group 2 exam pattern,group 2 syllabus,model paper,tspsc group 2 notification 2015,model papers 2016 download,latest govt jobs,govt notification,sample paper,recruitments,old question paper,tspsc group 2 syllabus 2015,4 official sullabus,teacher4us.com-ap ts notifications 2016

No comments:

Post a Comment